Publicatie

Religiopocket 9 - Erediensten: Vrijwilligers

Auteur: Matheï Steven , Giagnacovo Raf
Publicatievorm: Boek
Kenmerken: Vastbladig
ISBN-10: /
ISBN-13: 978 90 4961 736 3
Aantal bladzijden: 96
Verschijningsjaar: 2019
Deel van reeks: Religiopockets 


Beschrijving

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Dat geldt zowel voor kerkfabrieken als voor de tienduizenden andere verenigingen in Vlaanderen.

In dit boekje bespreken de auteurs de definitie van de 'vrijwilliger' en bekijken ze vanuit een praktische invalshoek wat de regelgeving omtrent vrijwilligers mogelijk maakt. Daarnaast wijzen ze op de verschillende aspecten waarmee de kerkfabriek of het centraal bestuur rekening moet houden bij het engageren van vrijwilligers - of waar u, als vrijwilliger, zelf rekening mee moet houden.

Alle regelgeving werd hierbij verstaanbaar hertaald in functie van de praktische noden waarmee een kerkraad of centraal bestuur geconfronteerd wordt. In een apart luik krijgt de lezer antwoorden op enkele veelgestelde vragen - over aansprakelijkheid, verzekeringen, vergoedingen, ... - aangevuld met een reeks modeldocumenten.

Deze Religiopocket is een onmisbare praktische gids voor alle kerkfabrieken en centrale besturen die hun belangrijke verantwoordelijkheden op een correcte wijze wensen op te nemen, zonder dat de formaliteiten het voeren van een beleid met visie in de weg staan. 


Uitgever: VANDEN BROELE [https://catalogus.uitgeverij.vandenbroele.be/fondscatalogus/797.aspx] 

KLIK HIER OM TE BESTELLEN